Gå til hoved-indhold

Centerlejrens faciliteter

På Næsbycentret råder vi over en lang række bygninger og faciliteter. 

Som deltager på en centerlejr kan man låne dem uden ekstra omkostninger. Læs mere om dem hver især nedenfor.

Hvis I vil benytte jer af faciliteterne skal det koordineres med jeres lejrleder eller aktivitetskoordinator så alle grupper kan komme til.

Bygninger og lejr-faciliteter

Aktivitets-faciliteter

Bygninger og lejr-faciliteter

Centerbygningen

Centerbygningen er der hvor staben holder til. Der er også her I finder køle- og kolonialrum hvor I kan opbevare jeres madvarer - her er det kun ledere der har adgang. Desuden finder I her en kaffemaskine og elkedel som frit kan benyttes af lederne.

Biksen

I Centerbygningen har vi også Biksen som er vores egen lille kiosk hvor vi sælger søde sager, drikkevarer, merchandise og mærker. 

I Biksen kan man betale med kontanter og med kort (men det er primært for lederne).

Jagtvejen

Vores materialegård hedder Jagtvejen og her kan man finde (næsten) alt. Har I glemt en spade eller mangler lidt ekstra reb er Jagtvejen stedet at gå hen. Det er også her vi opbevarer fores førstehjælpsudstyr.

I Jagtvejen finder man også Idéværkstedet hvor aktivitetskoordinatoren ofte er at finde. Her kan man oplade telefoner, få inspiration til løb og aktiviteter og få ro til eks. at bestille mad. Idéværkstedet er kun for ledere.

Toiletter og bade

Vi har to toiletbygninger og to badebygninger som er kønsopdelte. Der vil i løbet af centerlejren være daglig rengøring som grupperne forventes at hjælpe med.

Vand, brænde og rafter

Rundt omkring på grunden og bag pigetoiletter finder man vandposter som frit kan benyttes til at fylde vanddunke. De er ikke til opvask og vandkamp! Vi opfordrer til at man ikke lader vandet løbe unødigt - ellers bliver der mudderbad.

Brænde kan frit benyttes. I kan hente triller som kan kløves til brænde. Tænk gerne over hvor meget I bruger og lån evt. et brændebesparende komfur - så skåner vi miljøet mest muligt.

Rafter kan findes i vores raftegårde. De findes i forskellige længder og vi ser derfor gerne at I ikke saver i rafterne. Rafterne kan lånes med ned på lejrpladserne og skal stilles pænt på plads igen inden I taget af sted.

Brændebesparende komfurer og bålfade

Vores brændebesparende komfurer og bålfade kan lånes med ned på lejrpladsen. Det er først-til-mølle og vi forventer naturligvis at de leveres tilbage i pæn stand så mange andre kan få glæde af dem.

Sheltere

Vi har i alt 8 sheltere fordelt rundt omkring på grunden. De er forskellige i størrelse og udtryk men kan rumme ca. 8-10 spejdere. Alle shelterne ligger i tilknytning med en bålplads.

  • Shelter Synk (andagtspladsen)
  • Klan Drommund (søen)
  • Just no. 1 (flagpladsen)
  • Fort Nørd (ved hængebroen)
  • Verdenshjørne shelterne (jorden mod nord)

Andagtspladsen

Med udsigt ud over søen har vi vores andagtsplads. Det er en fin grøn plet placeret foran et stort rødt kors i træ. Pladsen er det optimale sted at holde en andagt - eller andre begivenheder hvor der gerne må være lidt højtidelig og magisk stemning. 

Lejrbålsgryderne

Vi har både en stor og en lille lejrbålsgryde hvor man kan afholde lejrbål for lidt flere mennesker. Ofte vil der være åbnings- og/eller afslutningslejrbål for hele lejren i store bålgryde.

Skoven

Vi er naboer til Vesterskoven som er en privatejet skov vi ikke som udgangspunkt må opholde os i. Det er altså vigtigt ikke at færdes i skoven og i stedet blive på vores side af diget.

Aktivitets-faciliteter

Friluftskøkkenet

Friluftskøkkenet er vores overdækkede område med to brændefyrede ovne, et brændefyret komfur samt borde-bænke-sæt. Området kan bookes en halv dag af gangen. Husk at tænde op i god tid så der er varme nok når I skal lave mad.

Med fordel kan man kombinere det at være i friluftskøkkenet med nogle af vores andre aktiviteter, eksempelvis Naturens spisekammer, Pølseproduktion eller Saftpresse.

Søen og søfartøjer

Næsbycentret har sin helt egen sø: Loch Næs. Det er ikke en badesø, men den kan bruges til diverse vandaktiviteter. Vi har bl.a. sit-on-top kajakker, kanoer og materialer til at bygge tømmerflåder. 

Vi udleverer svømmeveste og pagajer/padler samt instruerer i sikkerhed inden aktiviteten startes.

Smedjen

Smedjen er en bemandet aktivitet hvor de større spejdere kan prøve kræfter med smede-faget. Er aktiviteten ikke i brug kan man bruge pladsen under halvtaget til skygge og andre aktiviteter - men snak med jeres aktivitetskoordinator inden da.